قانون پارتو(80/20)
(کمتر کار کن بیشتر نتیجه بگیر)
قانون 20/80 یکی از سودمندترین قوانین در زمینهی مدیریت زمان و زندگی است. نام دیگر این قانون اصل پارتو است که به افتخار بنیانگذار آن ویلفر دو پارتواقتصاددان ایتالیایی نامگذاری شده است. پارتو متوجه شد که میتوان مردم جامعه را به طور طبیعی به دو دسته تقسیم کرد: گروه اول یا همان اقلیت بسیار مهم، جزء بیست درصد افرادی هستند که از نظر اقتصادی و اثربخشی در صدر قرار دارند و گروه دوم یا همان اکثریت کماهمیت، هشتاد درصدی را تشکیل میدهند که در سطح پایین جامعه قرار دارند.
وی بعدها کشف کرد که تمام فعالیتهای اقتصادی تابع این قانون هستند. به عنوان مثال مطابق این قانون هشتاد درصد از نتایجی که شما به دست میآورید نتیجهی بیست درصد از فعالیتهای شماست. بیست درصد از مشتریهای شما هشتاد درصد از کل فروش شما را شامل میشوند. بیست درصد از تولیدات یا خدماتی که ارائه میدهید هشتاد درصد از سود شما را تأمین میکند، هشتاد درصد از کل ارزش فعالیتهای شما نتیجهی بیست درصد آنهاست و الی آخر.
این بدان معنی است که اگر در لیست کارهای شما ده مورد فعالیت وجود داشته باشد دو مورد از این فعالیتها معادل یا حتی بیش از مجموع هشت فعالیت دیگر ارزشمند هستند.
در اینجا به کشف جالبی میرسیم. انجام هر کدام از کارهای موجود در لیست شما ممکن است به یک اندازه وقت شما را بگیرد ولی انجام یک یا دو تای آنها چند برابر هر یک از سایر موارد برای شما سودمند خواهد بود.
براساس قانون پارتو دردنیای امروز شما اغلب افرادی را می بینید که در تمام مدت کار می کنند اما ظاهرا کار زیادی انجام نمی دهند، حتی انجام دادن یک یا دو کاراصلی را به بعد موکول می کنند.
مهمترین موضوعی که در اصل پارتو باید به آن توجه کنیم، تناسب نتیجه با تلاش است. پس برای اینکه بتوانیم نتایج بهتر و گاها بیشتری نسبت به تلاشی که انجام میدهیم داشته باشیم، باید ابتدا دریابیم که در چه بخشهایی بهتر از سایرین هستیم. پیدا کردن نقاط قوت به ما کمک خواهد کرد که با تمرکز بیشتر بر روی آنها بتوانیم بازده خود را از مطالعه افزایش دهیم.
تصور کنید که کنکور یا امتحان مهمی در پیش دارید اما به خوبی برای آن آماده نشدهاید. کاری که احتمالا در اینگونه مواقع انجام میدهیم این است که با استرس و فشار زیاد، سعی میکنیم که تمام مطالب (۱۰۰ درصد) را مطالعه کنیم. اما غافل از آنکه این نوع مطالعه کردن، به هیچ وجه پایان خوشی برای ما نخواهد داشت. دلیل آن این است که اگر به خوبی برای تست زنی مطالعه نکرده باشیم، احتمالا در بین جلسه از جواب های خود مطمئن نخواهیم بود. این یعنی کلی جواب اشتباه که هرکدام هم برای ما نمره منفی دارند.
اما راه حل چیست؟
در اینگونه شرایط بهتر است که از قبل لیستی از مطالبی که در آنها مهارت بیشتری دارید تهیه کنید (۲۰ درصد) . اینکار باعث میشود که شما با تمرین بیشتر بر روی این مطالب و بخشها، بتوانید نمره بهتری در آزمون کسب کنیم (۸۰درصد). اینگونه ما دیگر به سراغ سایر مطالبی که مطالعه نکردهایم نخواهیم رفت و از شر نمره منفی هم در امان خواهیم بود!
ما اهمیت اصل پارتو در انتخاب سبک های یادگیری هم به چشم میخورد. برای اینکه بتوانیم با مطالعه همان ۲۰ درصد از مطالب، ۸۰ درصد نتیجه دلخواه خود را بگیریم، باید از روشها و سبکهای مناسب برای یادگیری استفاده کنیم. این یعنی حتی قبل از شروع درس خواندن هم باید با توجه به شناختی که از خود داریم، سبک مناسب خود را پیدا کنیم. اینگونه شما خواهید توانست از تک تک ثانیههای خود برای افزایش بازده در یادگیری بهره ببرید.
با ثبت داده های خود در سامانه کنکوریکا ومشاهده گزارشات دقیق آن شما می توانید روی پربازده ترین نقاط قوت خود سرمایه گزاری کنید و کارایی فرآیند مطالعاتی خودتون رو در مدت کوتاهی افزایش چشمگیری دهید.